Kuis kalfsvlees

Bij Chateaubriand vindt u uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees [hierna: NBVKK] dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Lees meer ⋙
Verfijn resultaten
  • Kalfsrollade eekhoorntjesbrood

    Kalfsrollade eekhoorntjesbrood
    500 gr / € 29,98
  • Côte de Veau

    Côte de Veau
    300 gr / € 20,10
  • Kalfsstaartstuk

    Kalfsstaartstuk
    500 gr / € 27,50
  • Saucisson van Koningsboleet

    Saucisson van Koningsboleet
    16,00 per stuk
  • Saucisson “La Dolce Vita”

    Saucisson "La Dolce Vita"
    14,00 per stuk
  • Kalfs-Gruyère worsten

    Kalfs-Gruyère worsten
    16,00 per stuk
  • Kalfshaas

    Kalfshaas
    100 gr / € 10,00
  • Kalfsentrecote

    Kalfsentrecote
    200 gr / € 12,40
  • Kalfsschnitzel

    Kalfsschnitzel
    100 gr / € 6,00
  • Kalfsvinken

    Kalfsvinken
    2,95 per stuk
  • Kalfs procereur in braadzak met verse groenten

    Kalfs procereur in braadzak met verse groenten
    49,95 per stuk
  • Kalfsossobuco

    Kalfsossobuco
    250 gr / € 9,25
  • Kalfs Gehaktbrood

    Kalfs Gehaktbrood
    17,50 per stuk
  • Ragout van Zwezerik

    Ragout van Zwezerik
    19,95 per stuk
  • Saucission Chateaubriand

    Saucission Chateaubriand
    13,50 per stuk
  • Saucisson au sel de Guérande

    Saucisson au sel de Guérande
    3,85 per stuk
  • Demi Glacé Sauce de Veau

    Demi Glacé Sauce de Veau
    10,95 per stuk
  • Kalfs zwezerik – Époisses Saucisson

    Kalfs zwezerik - Époisses Saucisson
    18,00 per stuk
  • Kalfsrollade naturel

    Kalfsrollade naturel
    500 gr / € 29,98
  • Kalfsoester

    Kalfsoester
    100 gr / € 6,00
  • Kalfs rib-eye

    Kalfs rib-eye
    250 gr / € 15,74
  • Kalfsbraadworst Maaltijd

    Kalfsbraadworst Maaltijd
    26,00 per stuk
  • Kalfssukade

    Kalfssukade
    300 gr / € 13,50
  • Kalfsgebraad saffraan

    Kalfsgebraad saffraan
    500 gr / € 30,00
  • Huisgemaakte Kalfsfrikandellen

    Huisgemaakte Kalfsfrikandellen
    12,00 per stuk

    Uitverkocht

  • Salamoia Bolognese

    Salamoia Bolognese
    4,95 per stuk
  • Le Saucisson de Paris

    Le Saucisson de Paris
    3,85 per stuk

Bij Chateaubriand is uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees (NBVKK) te vinden dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

We selecteren de kalveren op bevleesdheid, de vetbedekking, leeftijd en sekse. Als de kalveren aan deze voorwaarden voldoen, krijgen de door Chateaubriand geselecteerde dieren het befaamde NBVKK-stempel. Dat is niet zomaar een stempel, maar een met drie blauwe T’s: ‘Tast Toe het is van Teekens’. Dit houdt in dat ze zeven dagen in de been afgehangen zijn in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daarna blijven de NBVKK-karkassen nog acht dagen in de speciale rijpingskast hangen om verder te rijpen.

Bij Chateaubriand vindt u uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees [hierna: NBVKK] dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.
We selecteren de kalveren op: bevleesdheid (er moet wel lekker vlees op de botten zitten), de vetbedekking (een mooi klein randje vet is prima), leeftijd (de dieren mogen niet ouder zijn dan 6 maanden) en sekse (alleen maar vrouwelijke dieren).

Als de kalveren aan deze voorwaarden voldoen, krijgen de door Chateaubriand geselecteerde dieren het beroemde NBVKK stempel. En dat is niet zomaar een ‘stempeltje’, maar een met 3 Blauwe T‘s: “Tast Toe het is van Teekens”.
Ze zijn dan 7 dagen in de been afgehangen in Nieuwerkerk aan de IJssel.
Daarna blijven de NBVKK karkassen nog 8 dagen in de speciale rijpingscel om verder te rijpen.

Waarom leggen we zo de nadruk op dat ‘blank kalfsvlees’? Wel, dat betekent dat we het hebben over vlees van jonge dieren, zeg tot maximaal een maand of 8 oud. Daarna begint het vlees langzaam rosé te kleuren, tot het rood is, bij volwassen dieren. Maar niet alleen de kleur, ook de smaak verandert, wordt sterker.
Er zijn slagers die ook dit rosé vlees als kalfsvlees verkopen, dat is financieel natuurlijk aantrekkelijk, maar tegelijk ook een vorm van bedrog – de klant weet niet beter of hij krijgt kalfsvlees, maar hij krijgt eigenlijk ‘jong rund’ vlees.

Wijze woorden van een oude rot in het vak over rosé kalfsvlees:
“Wie het kent die eet het niet en wie het eet die kent het niet”

Bij Chateaubriand dus uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees.