Kuis kalfsvlees

Bij Chateaubriand vindt u uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees [hierna: NBVKK] dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

Lees meer ⋙
Verfijn resultaten
  • Côte de Veau

    300 gr / € 17,99
    Kilo prijs: € 59,95
  • Kalfs zwezerik – Époisses Saucisson

    18,00 per stuk
  • Kalfsrollade eekhoorntjesbrood

    500 gr / € 24,98
    Kilo prijs: € 49,95
  • Kalfshaas

    100 gr / € 10,00
    Kilo prijs: € 100,00
  • Kalfs-Gruyère worsten

    16,00 per stuk
  • Saucisson au sel de Guérande

    3,85 per stuk
  • Kalfsentrecote

    200 gr / € 11,59
    Kilo prijs: € 57,95
  • Kalfs procereur in braadzak met verse groenten

    49,95 per stuk
  • Kalfs Gehaktbrood

    17,50 per stuk
  • Saucission Chateaubriand

    13,50 per stuk
  • Kalfsrollade naturel

    500 gr / € 24,98
    Kilo prijs: € 49,95
  • Kalfsoester

    100 gr / € 5,00
    Kilo prijs: € 50,00
  • Demi Glacé Sauce de Veau

    10,95 per stuk
  • Kalfs rib-eye

    250 gr / € 14,99
    Kilo prijs: € 59,95
  • Kalfsvinken

    2,95 per stuk
  • Kalfsrollade saffraan

    500 gr / € 25,00
    Kilo prijs: € 50,00
  • Kalfsstaartstuk

    500 gr / € 23,98
    Kilo prijs: € 47,95
  • Kalfsossobuco

    250 gr / € 7,49
    Kilo prijs: € 29,95
  • Le Saucisson de Paris

    3,85 per stuk
  • Kalfsschnitzel

    100 gr / € 5,00
    Kilo prijs: € 50,00
  • Verse kalfsbraadworst

    300 gr / € 8,99
    Kilo prijs: € 29,95
  • Kalfssukade

    300 gr / € 11,39
    Kilo prijs: € 37,95
  • Boerenkalfsworst

    3,85 per stuk
  • Kalfsroerbakschotel

    250 gr / € 9,99
    Kilo prijs: € 39,95
  • Kalfs zij-lende

    100 gr / € 5,25
    Kilo prijs: € 52,50
  • Kalfs achtermuis

    500 gr / € 19,98
    Kilo prijs: € 39,95
  • Kalfs dikke lende

    300 gr / € 14,25
    Kilo prijs: € 47,50

Bij Chateaubriand is uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees (NBVKK) te vinden dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.

We selecteren de kalveren op bevleesdheid, de vetbedekking, leeftijd en sekse. Als de kalveren aan deze voorwaarden voldoen, krijgen de door Chateaubriand geselecteerde dieren het befaamde NBVKK-stempel. Dat is niet zomaar een stempel, maar een met drie blauwe T’s: ‘Tast Toe het is van Teekens’. Dit houdt in dat ze zeven dagen in de been afgehangen zijn in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daarna blijven de NBVKK-karkassen nog acht dagen in de speciale rijpingskast hangen om verder te rijpen.

Bij Chateaubriand vindt u uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees [hierna: NBVKK] dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.
We selecteren de kalveren op: bevleesdheid (er moet wel lekker vlees op de botten zitten), de vetbedekking (een mooi klein randje vet is prima), leeftijd (de dieren mogen niet ouder zijn dan 6 maanden) en sekse (alleen maar vrouwelijke dieren).

Als de kalveren aan deze voorwaarden voldoen, krijgen de door Chateaubriand geselecteerde dieren het beroemde NBVKK stempel. En dat is niet zomaar een ‘stempeltje’, maar een met 3 Blauwe T‘s: “Tast Toe het is van Teekens”.
Ze zijn dan 7 dagen in de been afgehangen in Nieuwerkerk aan de IJssel.
Daarna blijven de NBVKK karkassen nog 8 dagen in de speciale rijpingscel om verder te rijpen.

Waarom leggen we zo de nadruk op dat ‘blank kalfsvlees’? Wel, dat betekent dat we het hebben over vlees van jonge dieren, zeg tot maximaal een maand of 8 oud. Daarna begint het vlees langzaam rosé te kleuren, tot het rood is, bij volwassen dieren. Maar niet alleen de kleur, ook de smaak verandert, wordt sterker.
Er zijn slagers die ook dit rosé vlees als kalfsvlees verkopen, dat is financieel natuurlijk aantrekkelijk, maar tegelijk ook een vorm van bedrog – de klant weet niet beter of hij krijgt kalfsvlees, maar hij krijgt eigenlijk ‘jong rund’ vlees.

Wijze woorden van een oude rot in het vak over rosé kalfsvlees:
“Wie het kent die eet het niet en wie het eet die kent het niet”

Bij Chateaubriand dus uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees.