Kuis kalfsvlees
Bij Chateaubriand vindt u uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees [hierna: NBVKK] dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.
Lees meer ⋙-
Kalfsrollade eekhoorntjesbrood
500 gr / € 24,98Kilo prijs: € 49,95 -
Kalfshaas
100 gr / € 10,00Kilo prijs: € 100,00 -
Saucisson au sel de Guérande
€3,85 per stuk -
Kalfs procereur in braadzak met verse groenten
€49,95 per stuk -
Kalfs Gehaktbrood
€17,50 per stuk -
Kalfsrollade naturel
500 gr / € 24,98Kilo prijs: € 49,95 -
Kalfsoester
100 gr / € 5,00Kilo prijs: € 50,00 -
Demi Glacé Sauce de Veau
€10,95 per stuk -
Kalfsvinken
€2,95 per stuk -
Kalfsrollade saffraan
500 gr / € 25,00Kilo prijs: € 50,00 -
Kalfsstaartstuk
500 gr / € 23,98Kilo prijs: € 47,95 -
Kalfsossobuco
250 gr / € 7,49Kilo prijs: € 29,95 -
Le Saucisson de Paris
€3,85 per stuk -
Kalfsschnitzel
100 gr / € 5,00Kilo prijs: € 50,00 -
Verse kalfsbraadworst
300 gr / € 8,99Kilo prijs: € 29,95 -
Kalfssukade
300 gr / € 11,39Kilo prijs: € 37,95 -
Boerenkalfsworst
€3,85 per stuk -
Kalfsroerbakschotel
250 gr / € 9,99Kilo prijs: € 39,95 -
Kalfs zij-lende
100 gr / € 5,25Kilo prijs: € 52,50 -
Kalfs achtermuis
500 gr / € 19,98Kilo prijs: € 39,95 -
Kalfs dikke lende
300 gr / € 14,25Kilo prijs: € 47,50
Bij Chateaubriand is uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees (NBVKK) te vinden dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.
We selecteren de kalveren op bevleesdheid, de vetbedekking, leeftijd en sekse. Als de kalveren aan deze voorwaarden voldoen, krijgen de door Chateaubriand geselecteerde dieren het befaamde NBVKK-stempel. Dat is niet zomaar een stempel, maar een met drie blauwe T’s: ‘Tast Toe het is van Teekens’. Dit houdt in dat ze zeven dagen in de been afgehangen zijn in Nieuwerkerk aan de IJssel. Daarna blijven de NBVKK-karkassen nog acht dagen in de speciale rijpingskast hangen om verder te rijpen.
Bij Chateaubriand vindt u uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees [hierna: NBVKK] dat geleverd wordt door Koninklijke Slachterij T. Boer uit Nieuwerkerk aan de IJssel.
We selecteren de kalveren op: bevleesdheid (er moet wel lekker vlees op de botten zitten), de vetbedekking (een mooi klein randje vet is prima), leeftijd (de dieren mogen niet ouder zijn dan 6 maanden) en sekse (alleen maar vrouwelijke dieren).
Als de kalveren aan deze voorwaarden voldoen, krijgen de door Chateaubriand geselecteerde dieren het beroemde NBVKK stempel. En dat is niet zomaar een ‘stempeltje’, maar een met 3 Blauwe T‘s: “Tast Toe het is van Teekens”.
Ze zijn dan 7 dagen in de been afgehangen in Nieuwerkerk aan de IJssel.
Daarna blijven de NBVKK karkassen nog 8 dagen in de speciale rijpingscel om verder te rijpen.
Waarom leggen we zo de nadruk op dat ‘blank kalfsvlees’? Wel, dat betekent dat we het hebben over vlees van jonge dieren, zeg tot maximaal een maand of 8 oud. Daarna begint het vlees langzaam rosé te kleuren, tot het rood is, bij volwassen dieren. Maar niet alleen de kleur, ook de smaak verandert, wordt sterker.
Er zijn slagers die ook dit rosé vlees als kalfsvlees verkopen, dat is financieel natuurlijk aantrekkelijk, maar tegelijk ook een vorm van bedrog – de klant weet niet beter of hij krijgt kalfsvlees, maar hij krijgt eigenlijk ‘jong rund’ vlees.
Wijze woorden van een oude rot in het vak over rosé kalfsvlees:
“Wie het kent die eet het niet en wie het eet die kent het niet”
Bij Chateaubriand dus uitsluitend Nederlands Blank Vrouwelijk Kuis Kalfsvlees.

