Inspiratie

Chateaubriand kijkt ook naar de toekomst. We zijn continu bezig het productaanbod te verbreden, te verbeteren en te vernieuwen. Zo spelen we uitgebreid in op nieuwe trends zoals lactose- en glutenvrije producten. Kennis en ervaring wordt gedeeld tussen de winkel en groothandel om daarmee de klanten nog beter van dienst te zijn.

Dat we bij Chateaubriand zeker niet stil staan, blijkt ook uit The Butcher Company. Deze slagersschool is door Johan van Uden en twee collega’s opgericht om meer jongeren te interesseren voor het slagersambacht en hen traditionele technieken te leren. Alles om ook in de toekomst verzekerd te zijn van innovatieve topslagers met passie voor het vak.

Chateaubriand werkt ook samen met specialisten en inspirators uit het vak en uit de horeca.  Op deze pagina plaatsen wij regelmatig posts en vlogs die inspireren en de (product)kennis vergroten.

Vlogs

Workshops

Interesse in de fijne kneepjes van het slagersvak? Over vleesproducten of over de specialiteiten van Chateaubriand? Dirk Huisman geeft workshops en trainingen aan restaurateurs, chefs en de keukenbrigade. Denk aan een mini-cursus uitbenen, het leren herkennen van de vele soorten snits en nieuwe ideeën en suggesties voor bereidingen. Locatie in overleg.

Informatie en aanvragen? Bel Dirk 06 – 5358 5856

Boek ‘Het Fijne van Vlees’

Wie meer wil weten over de achtergrond van Chateaubriand en het slagersvak bestelt het boek ‘Het Fijne van Vlees’. In dit naslagwerk doet ‘vleesmeester’ Eijmert Teekens verslag van zijn dagelijkse zoektocht naar het allerbeste vlees. Vierentwintig chef-koks van de meest vooraanstaande restaurants van Nederland geven in dit boek hun favoriete vleesgerechten prijs. Met recepten van driesterrenchefs Jonnie Boer, Sergio Herman en Cees Helder. Maar ook met nieuwe veelbelovende cuisiniers.

Bel Dirk 06- 5358 5856 om dit fraaie naslagwerk te bestellen.