Sponsors

Marcus Polman jurylid, culinair schrijver en goede klant bij ons in de winkel heeft ons geadviseerd voor één van de grootste Nederlandse eetprogramma’s; Masterchef Holland.

Masterchef Holland is een televisieprogramma op NET5. Hierin strijden amateurkoks tegen elkaar voor de titel Masterchef, een eigen kookboek en 25.000 euro. Het deelnemersveld bestond oorspronkelijk uit twaalf kandidaten, die zich plaatsen via voorrondes. Het eerste seizoen van Masterchef kwam in 201o voor het eerst op tv. Het derde seizoen ging in 2014 van start en nu is het deelnemersveld uitgebreid naar 16.

Verschillende grote namen uit de culinaire wereld zijn als jurylid gevraagd:

Alain Caron, Culinair journalist
Peter Lute, Chef-kok
Julius Jaspers, Chef-kok en schrijver
Michiel van der Eerde, Chef-kok en eigenaar van Baut Amsterdam
Robert Kranenborg, Chef-kok
Marcus Polman, Culinair journalist

Boeken: het perfecte varken en de perfecte steak

Deze boeken zijn geschreven door Marcus Polman, maar met de nodige informatie van Johan van Uden. Ze hebben lange tijd samengewerkt en veel informatie uitgewisseld. Tot deze boeken uiteindelijk in de verkoop konden.
Samen zijn hun naar Schotland geweest om hier het vlees te bekijken, hoe het in zijn werking gaat en hoe de mensen hier omgaan met hun dieren. Ze zijn naar Parijs en Belgie gegaan om het leveranciers te praten en ook hier informatie te krijgen en uit te wisselen.
Johan van Uden en Marcus Polman hebben voor deze boeken aardig wat uren bij elkaar gezeten en informatie uitgewisseld om zo het perfecte boek neer te zetten.
Ons vele advies, vlees en foto’s hebben geleid tot deze mooie en informatieve boeken. Iedere hobbykok kan ermee aan de slag. De duidelijke uitleg en mooie plaatjes, doen iedereen meteen willen koken.
Hieronder vind u een kleine uitleg wat er te verwachten is in deze boeken.

Het perfecte Varken:

Het eerste boek met alles wat je moet weten over een perfect stukje varkensvlees Met 25 klassieke recepten, van karbonade tot slavink, van geroosterd speenvarken tot ribstuk Inclusief reportages, wat-is-wat én hoofdstuk charcuterie: stap voor stap zelf paté of worst maken. Marcus Polman is culinair journalist en auteur van de succesvolle kookboekenserie De perfecte kok. Zijn bestseller Handboek voor de perfecte steak werd zelfs in het Engels vertaald.

De perfecte steak:

Een biefstuk bakken kan iedereen. Maar hoe bak je dé perfecte steak? Culinair journalist Marcus Polman ging op onderzoek uit. Hij sprak met ambachtelijke slagers, eco-boeren, chef-koks en andere culikenners. Hij keek letterlijk in de keuken van beroemde Parijse brasseries en de beste steakhouses van New York. En hij deed het nodige fysieke veldwerk: van het persoonlijk selecteren van de beste runderrassen in de hooglanden van Schotland tot het volgen van een mini-slagerscursus uitbenen. Hoe herken je een échte biefstuk? En hoe krijg je een perfect knapperig bruin korstje? Welk materiaal kun je het beste gebruiken stalen koekenpan, grillpan, steakmes? Wat is dry-aging? En hoe maak je zon ouderwets lekkere jus voor je biefstuk met wittebrood? Behalve 33 recepten voor het creëren van de perfecte steak bevat dit boek een top-10 klassieke sauzen, de top-5 beroemdste biefstukken en hoe je die maakt en favoriete adresjes. Én, niet te vergeten: een apart hoofdstuk over die onafscheidelijke metgezel van de ware steak: de allerbeste friet.