In de prijzen

Chateaubriand Slagerij van het jaar

De wedstrijd om Slagerij van het Jaar wordt ieder jaar georganiseerd door Vleesmagazine. Deelnemende slagers worden beoordeeld op factoren zoals kwaliteit, vakmanschap en service. Door de jaren heen is Chateaubriand meerdere malen beloond voor het harde, passievolle werk dat medewerkers verrichten. Chateaubriand kan met trots zeggen dat het bedrijf al tien jaar lang in de top vijf is geëindigd bij de verkiezingen, waarvan negen jaar in de top 3. Twee keer is de prijs van Slagerij van het jaar ook daadwerkelijk gewonnen, iets waar we erg trots op zijn!

Tweemaal winnaar Gouden slagersring

Ook De Gouden Slagersring wordt georganiseerd door Vleesmagazine in samenwerking met KNS en SVO-vakopleiding food. Deze prijs wordt vergeven aan een slager die een vernieuwd product heeft bedacht. Als beloning wordt deze slager vervolgens opgenomen in het exclusieve broederschap van De Gouden Slagersring. In 2007 ontving Chateaubriands Johan van Uden De Gouden Slagersring voor onze Scotch Beef Tapenade. In 2009 werd De Gouden Slagersring nogmaals aan hem uitgereikt. Ditmaal voor onze Crème Brulée van Kalfslever.

Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel

In 2008 en 2009 is Chateaubriand verkozen tot de beste foodspecialiteiten winkel van Nederland. Deze prijs geldt als de meest prestigieuze in de foodbranche. In de finale beoordeelden twee finalevakjury’s en zes gewone consumenten Chateaubriand. Bij de vakjury’s scoorde de winkel verreweg het hoogste aantal punten; een van de vakjury gaf zelfs het hoogst aantal punten dat ooit in de wedstrijd gegeven is. Bij deze wedstrijd wordt er vooral gelet op de kwaliteit van de kazen, delicatessen, vleeswaren, maaltijden en de algehele hygiëne en presentatie.

Een aantal quotes van de vakjury waren dan ook: “Een voorbeeld voor de branche, wat een moed om zo’n assortiment te voeren.” en “Johan van Uden is een kei in zijn vak.”

Nederlands Beste Vleeswarenspecialist

In 2009 mocht Chateaubriand voor het eerst de trofee voor Nederlands Beste Vleeswarenspecialist in ontvangst nemen. Onze passie voor vlees en het streven naar topkwaliteit werd dan ook rijkelijk beloond. Bij deze prijs wordt er voornamelijk gelet op de kwaliteit en versheid van de producten. Een aantal quotes van de vleeswarenspecialist jury: “Overal is wat te proeven en van goede kwaliteit.” “De winkel is een geweldige belevenis.” “De communicatie van werknemer naar klant is uitstekend.” “Het assortiment rauwe hammen is erg uitgebreid.”