Onze slagerij

De slagerij Een ware speciaalzaak.

Waar Chateaubriand begon als een slagerij van kleine omvang, is de slagerij in Heemsteede inmiddels uitgegroeid tot een ware speciaalzaak met een breed en veelzijdig assortiment. Door de jaren heen is de winkel uitgebreid met een kaasassortiment, een afdeling met maaltijden waarin uiteraard het vlees van Chateaubriand verwerkt is en een ontzettend uitgebreide selectie delicatessen. Samen met Meesterslager Johan van Uden runt eigenaresse Adele Teekens de winkel en slagerij.

De slagerij

Chateaubriand heeft een scherp oog voor vernieuwing maar streeft ook voor behoud van de ambachtelijke aspecten van het slagersvak. Van eigen worstmakerij tot de welbefaamde huis-ontwikkelde dry-aged rijpingskast. Meesterschap, vakmanschap en exclusiviteit zijn essentieel. Op deze manier krijgt iedere klant hoogstaande kwaliteit vlees voor een eerlijke, mooie prijs. Maar Chateaubriand is meer. Gastvrijheid is voor ons van onmiskenbaar belang. Deskundig advies, een kop espresso, proeverijen en een grote glimlach is wat u nog meer kunt verwachten wanneer u langskomt in onze winkel.

“Meesterschap, vakmanschap en exclusiviteit zijn essentieel.”

Meesterslager

Op 18 maart 2019 ontving Johan van Uden de titel Meesterslager. De titel “Branche erkende Meesterslager” is er alleen voor de allerbesten in de slagersbranche. Er zijn slechts 5 meesterslagers in Nederland. Het behalen van de meestertitel is de kroon op het werk van de slager en is hét bewijs dat een slager op topniveau functioneert; als vakman en ondernemer. Maar ook van visie en het doorvoeren van innovatie als slager. Het creëren van nieuwe producten met een goede smaak en makkelijke bereiding voor consument is iets waar Johan dagelijks mee bezig is. Doordat Johan van Uden constant bezig is met productontwikkelingen is hij ook nog eens twee keer winnaar geworden van de Gouden Slagersring.

“Er zijn slechts 5 meesterslagers in Nederland. Het behalen van de meestertitel is de kroon op het werk van de slager en is het bewijs dat een slager op topniveau functioneert.”

In de prijzen

Slagerij van het jaar

De wedstrijd om Slagerij van het Jaar wordt ieder jaar georganiseerd door Vleesmagazine. Deelnemende slagers worden beoordeeld op factoren zoals kwaliteit, vakmanschap en service. Door de jaren heen is Chateaubriand meerdere malen beloond voor het harde, passievolle werk dat medewerkers verrichten. Chateaubriand is trots om te kunnen zeggen dat het bedrijf al tien jaar lang in de top vijf is geëindigd bij de verkiezingen, waarvan negen jaar in de top 3.

Tweemaal De Gouden Slagersring

Ook De Gouden Slagersring wordt georganiseerd door Vleesmagazine in samenwerking met KNS en SVO-vakopleiding food. Deze prijs wordt vergeven aan een slager die een vernieuwd product heeft bedacht. Als beloning wordt deze slager vervolgens opgenomen in het exclusieve broederschap van De Gouden Slagersring. In 2007 ontving Chateaubriand De Gouden Slagersring voor onze Scotch Beef Tapenade, bedacht door Meesterslager Johan van Uden. In 2009 werd De Gouden Slagersring nogmaals aan Chateaubriand uitgereikt. Ditmaal voor onze Crème Brulée van Kalfslever.

Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel

In 2008 en 2009 is Chateaubriand verkozen tot de beste foodspecialiteiten winkel van Nederland. Bij deze wedstrijd wordt er vooral gelet op de kwaliteit van de kazen, delicatessen, maaltijden en de algehele hygiëne en presentatie.

Nederlands Beste Vleeswarenspecialist

In 2009 mocht Chateaubriand voor het eerst de trofee voor Nederlands Beste Vleeswarenspecialist in ontvangst nemen. Onze passie voor vlees en het streven naar topkwaliteit werd dan ook rijkelijk beloond. Bij deze prijs wordt er voornamelijk gelet op de kwaliteit en versheid van de producten. Een aantal quotes van de vleeswarenspecialist jury: ‘Overal is wat te proeven en van goede kwaliteit.’ ‘De winkel is een geweldige belevenis.’ ‘De communicatie van werknemer naar klant is uitstekend.’ ‘Het assortiment rauwe hammen is erg uitgebreid.’