Interviews en televisie

De Wereld Draait Door

‘De wereld draait door’ is elke avond te zien op Vara. Er is een speciale aflevering gemaakt; DWDD University. Hier gaf Robert Kranenborg een uitleg over ‘de koe’. Johan van Uden was te gast in deze aflevering om bepaalde aspecten van de koe uit te leggen en het uitbenen te laten zien.

Masterchef met Dirk Huisman

Bij het bekende kookprogramma, Masterchef Holland, was Dirk Huisman te zien. Dirk is mede eigenaar van Chateaubriand Amsterdam. Hij gaf in deze aflevering een uitleg over het varken. De kandidaten konden ieder een stuk van het varken kiezen om mee te koken.

Uitbenen

Johan van Uden laat in dit filmpje zien hoe het vlees word uitgebeend. Dit is echte ambacht, die te weinig word gebruikt. Tegenwoordig krijgen de meeste slagers dit al voor gezaagd en gevacumeerd.

Kassa

Johan van Uden zat in de jury bij Kassa. Hij moest samen met twee andere verschillende saucijzenbroodjes testen en beoordelen in het Amstel.

Winnende kalfslever crème brûlee

Met de crème brûlee van kalfslever hebben wij de Gouden slagersring gewonnen. Johan van Uden legt in dit filmpje uit hoe deze gemaakt word. Zo kan deze ook thuis worden gemaakt.
We kregen bezoek van verschillende slagers die meekeken hoe deze gemaakt werd.
Zeker het proberen waard om zelf te maken!

Recept:

  • 1 liter Volle melk
  • 1 liter Slagroom ongezoet
  • 150 gram Suiker
  • 400 gram Eigeel
  • 1  Vanillestokje
  • 600 gram verse kalfslever zonder aders en vellen
  • Glaasjes of amusebakjes om te vullen

Kalfslever fijn cutteren met een scheutje melk, kan ook in keukenmachine. De rest van de melk, halve liter slagroom en opengesneden vanillestokje aan de kook brengen in een pannetje. Eigeel, suiker, rest slagroom en fijn gecutterde kalfslever goed mengen, tot suiker is opgelost. Kokende massa erbij voegen en goed mengen, vanillestokje eruit halen. Uitschenken in de bakjes. Direct 90 minuten garen in warme oven van 98 graden Celsius.
Af laten koelen. Afbranden met een campinggasbrandertje. Koud opeten is het lekkerst, warm kan ook 10 minuten 160 graden Celsius. Te gebruiken als dessert, goede combinatie met Elzaswijn.
Ook lekker als koud aperitiefhapje bij een glaasje champagne.

Bloedworst

In dit filmpje is een kleine intro te zien hoe onze bloedworst word gemaakt. De meeste bloedworsten worden op de Nederlandse manier gemaakt. Dat betekend dat er veel andere ingrediënten bij gaan. Maar wij gebruiken het recept dat ze in Parijs gebruiken. Hier draait de bloedworst echt om het hoofdingrediënt.