Bavette

Bavette (ook wel genoemd: vinkelap, halve maan of flank steak) is een relatief lang en plat stuk biefstukvlees en komt uit de buikspier van het rund. Het is werkvlees en is daarom iets steviger dan normale biefstuk. Het heeft een stevige bite, is erg smakelijk, met een volle vette smaak door de royaal aanwezige vetdooradering. Bereiden als een steak en medium rare opdienen. Dun snijden tegen de draad en genieten maar.

In Frankrijk is bavette een zeer populaire steak en wordt vaak geserveerd in Parijse bistro’s met sjalotjes – “Bavette en l’échalotte”.

Net als de onglet (longhaas), vlees met een grove, lange draad, maar iets minder dooraderd.
Aan het stuk of geportioneerd.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie 577.0 KJ
Energie 137.0 kcal
Vetten 5.7 g
Verzadigde vetzuren 2.4 g
Koolhydraten 0.0 g
Suikers 0.0 g
Eiwitten 21.1 g
Zout 0.18 g
Vocht 73.0 g

 

Bavette zit hier

Bavette