Frans gevogelte

Bij pluimvee kenmerkt het Label Rouge-keurmerk zich door het gebruik van overwegend langzaam groeiende kippenrassen.

Lees meer ⋙
Verfijn resultaten
  • Kwartel borstfilet, Label Rouge

    Kwartel borstfilet, Label Rouge
    3,75 per stuk
  • Kipschnitzel Label Rouge

    Kipschnitzel Label Rouge
    3,50 per stuk
  • Brochette Magret de Canard

    Brochette Magret de Canard
    5,25 per stuk
  • Maïskipfilet saté, Label Rouge

    Maïskipfilet saté, Label Rouge
    3,45 per stuk
  • Halve kwartel, gemarineerd

    Halve kwartel, gemarineerd
    3,95 per stuk
  • Salamoia Bolognese

    Salamoia Bolognese
    4,95 per stuk
  • Saucisson van maiskip

    Saucisson van maiskip
    14,00 per stuk
  • Anjou duif borstfilet

    Anjou duif borstfilet
    11,95 per stuk
  • Eendenkaantjes

    Eendenkaantjes
    5,99 per stuk
  • Roti de canard

    Roti de canard
    500 gr / € 36,00
  • Cordon Bleu van Kwartel

    Cordon Bleu van Kwartel
    19,95 per stuk
  • Maispoussin in Braadzak

    Maispoussin in Braadzak
    9,75 per stuk
  • Maiskip in Braadzak menu voor 2 personen

    Maiskip in Braadzak menu voor 2 personen
    59,95 per stuk
  • Maïs-scharrel kip, in braadzak, Label Rouge

    Maïs-scharrel kip, in braadzak, Label Rouge
    14,95 per stuk
  • Maïskipfilet gevuld met Abondance AOP bergkaas

    Maïskipfilet gevuld met Abondance AOP bergkaas
    5,65 per stuk
  • Eendenlever Terrine, Huisgemaakt

    Eendenlever Terrine, Huisgemaakt
    100 gr / € 25,00
  • Maïs-scharrelkipfilet met geitenkaas

    Maïs-scharrelkipfilet met geitenkaas
    7,50 per stuk
  • Maïs-scharrelkipfilet, Label Rouge

    Maïs-scharrelkipfilet, Label Rouge
    6,50 per stuk
  • Eendenlever vers

    Eendenlever vers
    100 gr / € 16,00
  • Maïs-scharrel poussin

    Maïs-scharrel poussin
    8,50 per stuk
  • Magret de canard

    Magret de canard
    22,50 per stuk
  • Kip in het groen

    Kip in het groen
    500 gr / € 8,98
  • La canette, 71 dagen, Label Rouge

    La canette, 71 dagen, Label Rouge
    29,00 per stuk
  • Pot terrine van eendenlever

    Pot terrine van eendenlever
    45,00 per stuk
  • Confit de Canard

    Confit de Canard
    9,95 per stuk
  • Eendenlever in zijn geheel, vers

    Eendenlever in zijn geheel, vers
    75,00 per stuk
  • Maïs-scharrelkip, heel

    Maïs-scharrelkip, heel
    11,95 per stuk

Het borgen van kwaliteit in de kleinste details, van grond tot mond, is belangrijk voor Chateaubriand.

Daarom verkoopt Chateaubriand enkel pluimvee van het Label Rouge keurmerk. De kippen van het Label Rouge assortiment lopen minimaal 83 dagen vrij rond in natuurlijke omstandigheden. Dit is minimaal twee keer zo lang als bij concurrerende bedrijven. De kwaliteit van dit pluimvee is nog beter dan het bekende drie sterren Beter Leven certificaat. Als je het eenmaal geproefd hebt, wil je echt geen andere meer. Drie keer per week wordt het Label Rouge pluimvee rechtstreeks vanuit Frankrijk aangevoerd. Zo is Chateaubriand een van de weinige slagers die de hoogstaande producten van dit onafhankelijk controlerende keurmerk verkoopt.

Het Label Rouge keurmerk is ontstaan als reactie op de ontwikkeling van de gangbare pluimveeproductie in Frankrijk. Door deze (negatieve) ontwikkeling kreeg pluimveevlees het imago goedkoop en van lage kwaliteit te zijn.
Een aantal Franse boeren wilde het bestaande kwaliteitsimago van pluimveevlees behouden en besloot om de veehouderijen aan te passen. Ze boden de consument een ander soort kip aan: Label Rouge.

De wijze van productie van deze kip lijkt op de biologische productiewijze.

Bij pluimvee kenmerkt het Label Rouge-keurmerk zich door het gebruik van overwegend langzaam groeiende kippenrassen. Deze krijgen minstens 81 dagen de tijd om tot hun eindgewicht te komen. Verder is de maximumbezetting 11 kippen per m², met een uitloop naar buiten van 2 m² per kip. Verder zijn er ook nog speciale eisen gesteld aan de voeding, zoals een minimaal aandeel van 75% van granen in voedsel.

Van alle landbouwvoedingsproducten is de kip de eerste soort die in 1965 het Label Rouge-keurmerk heeft gekregen.
*Het gevogelte dat in Frankrijk onder het Label Rouge-keurmerk wordt geproduceerd, draagt de Franse term ‘Volailles fermières’.
In het kader van de Europese regelgeving is deze term in het Nederlands vertaald met ‘boerenscharrelkip.

Rustieke rassen worden geselecteerd op de kwaliteit van hun vlees en hun langzame groei.
Afhankelijk van het ras kunnen de kippen als volgt worden onderscheiden:

  • vlees: wit of geel,
  • veren: bruin, zwart of wit,
  • poten: geel, zwart of blauw,
  • nek: van veren voorzien of kaal.

Houderijsysteem

De Label Rouge-kippen worden gehouden in kleine, lichte stallen, zonder kunstlicht en maximaal 400 m² per stal.
De maximale bezettingsdichtheid in de stal bedraagt 11 kippen per m².
De pluimveebedrijven kunnen niet meer dan 4 stallen hebben.
Na de vorming van hun verenkleed, hebben de dieren toegang tot een uitgestrekte uitloopruimte met gras en/of schaduw:

  • een buitenuitloop van minimaal 2 m² per dier voor de kippen gehouden in een stal met vrije uitloop in de open lucht (ongeveer 1 hectare per stal)

Voer

Het voer bevat gedurende de mestperiode ten minste 75 % granen en graanproducten.

Slachtleeftijd

De Label Rouge-kippen worden, afhankelijk van de labels en het ras, geslacht op een leeftijd tussen de 81 en 110 dagen.
(Ze leven dus minstens dubbel zo lang als

een ‘standaard’ kip).

Het Label Rouge is een productiemethode volgens strikte voorschriften, die rekening houdt met het welzijn van het pluimvee en het milieu.