Over ons

Chateaubriand. Passie voor het lekkerste vlees.

Chateaubriand wil het mooiste en lekkerste vlees aanbieden dat er te krijgen is. Vlees dat zo goed is, dat iedereen er naar vraagt.
De beste kwaliteit staat altijd voorop. Zowel bij onze groothandel in het Food Center Amsterdam als bij de winkel in Heemstede en in onze webshop. Om deze belofte elke dag aan onze klanten waar te maken, staan we in nauw contact met de boeren in Ierland en Schotland en selecteren we zelf het beste Hollandse kuis kalfsvlees.

Daarbij kijken we niet alleen naar het vlees zelf maar ook naar andere zaken die de kwaliteit bepalen. Hoe zit het met de grond waarop de dieren grazen? Wat eten de dieren eigenlijk? Zo weten we dat het lekkerste vlees van koeien komt die alleen maar gras eten. En gelukkig kunnen we door de persoonlijke band met onze boeren nog meer eisen stellen. Zo krijgt het vlees een topkwaliteit die kenmerkend is voor alle producten van Chateaubriand.

Een bijzondere vermelding verdient ons dry aged vlees. Dat zijn de mooiste delen van rechtstreeks uit Schotland geïmporteerde Aberdeen Angus runderen die enkele weken worden gerijpt in een speciale rijpingskast. Dit levert een ongekende smaaksensatie op. Een dry aged entrecôte, rib-eye, côte de boeuf, T-bonesteak of biefstuk smaakte nog nooit zo intens en was nog nooit zo mals.

Dit gevoel voor kwaliteit is traditie. Oprichter Eijmert Teekens ging vroeger al iedere maand naar Schotland om het beste rund- en lamsvlees te selecteren. Zijn klassieke boek Het fijne van vlees is feitelijk een persoonlijk verslag van deze dagelijkse speurtocht naar het beste vlees.

Het zelfde kwaliteitsbesef zien we terug bij de huidige eigenaren van Chateaubriand. Zo werd bedrijfsleider Johan van Uden eerder dit jaar nog gekroond tot Branche erkende Meesterslager, de meest prestigieuze titel die een slager in Nederland kan krijgen. Slager Dirk Huisman runt met veel enthousiasme de vestiging in Amsterdam, ontwikkelt producten en toont iedere dag weer zijn enorme ervaring en vakmanschap. En ook Adele Teekens – dochter van Eijmert en een van de weinige vrouwelijke topslagers van Nederland – laat een enorme passie zien voor het slagersvak.

Chateaubriand is voor iedereen bereikbaar. Of het nu gaat om een consument, een sterrenrestaurant of een buurtcafé. We willen met onze producten een zo breed mogelijke doelgroep aanspreken. En alles voor een redelijke, eerlijke prijs. Door de kennis en inspiratie van onze werknemers kunnen klanten altijd vertrouwen op goed advies. En door onze gastvrije ontvangst voel je je in beide zaken altijd meer dan welkom.

Onze klanten begrijpen en waarderen dit. En zo is de winkel in Heemstede uitgegroeid tot een speciaalzaak met een bijzonder en breed assortiment van het allermooiste vlees, vleeswaren, kant-en-klare maaltijden, kazen en een uitgebreide keuze aan delicatessen. Ook de groothandel in Amsterdam is al jaren een begrip en levert aan vele gerenommeerde horecabedrijven. Bedrijven en consumenten die net als Chateaubriand altijd op zoek zijn naar topkwaliteit en met minder geen genoegen nemen.
Chateaubriand kijkt ook naar de toekomst. We zijn continu bezig het productaanbod te verbreden, te verbeteren en te vernieuwen. Zo spelen we uitgebreid in op nieuwe trends zoals lactose- en glutenvrije producten. Kennis en ervaring wordt gedeeld tussen de winkel en groothandel om daarmee de klanten nog beter van dienst te zijn.
Dat we bij Chateaubriand zeker niet stil staan, blijkt ook uit The Butcher Company. Deze slagersschool is door Johan van Uden en twee collega’s opgericht om meer jongeren te interesseren voor het slagersambacht en hen traditionele technieken te leren. Alles om ook in de toekomst verzekerd te zijn van innovatieve topslagers met passie voor het vak.
Passie voor vlees is het DNA van Chateaubriand.