Lamsvlees

  • Producten
  • Uitleg over Lamsvlees

Bekijk onze producten:

Hollands Zuiglamsvlees
In het vroege voorjaar beginnen wij traditioneel met het nieuwe lamsvlees seizoen.
Wij kopen bij een grote schaapherder in de buurt van Eindhoven jaarlijks bijna alle lammeren die dat jaar geboren worden.
Daarvoor hebben wij een paar heel goede redenen:
Wij zijn gedurende 12 weken verzekerd van een constante aanvoer van zuiglammeren.
De dieren zijn van hetzelfde ras, worden op dezelfde wijze gevoederd en hebben dus ook gedurende 12 weken dezelfde smaak.
Door in één keer de prijs af te maken hebben we ook 12 weken lang geen schommelingen in de prijs.
Boer blij, wij blij, u blij, kortom allemaal tevreden mensen.
Ook hier hanteren wij onze basis principes: vrouwelijk vlees en minimaal 10 dagen aan het karkas laten rijpen.
Het ras is zelf weer een kruising van diverse rassen oa. het Suffolk schaap, het Drents Heideschaap, de Swifter en de Texelaar.

Schots Lamsvlees
Na de zomer stoppen wij met Hollands lamsvlees en gaan over op Schots lamsvlees.
Vanwege het klimaat lammeren de schapen in Schotland later dan in Nederland en komt het vlees dus later beschikbaar.
In Nederland beschikken we over mooi zuiglams vlees en in Schotland over het mooie weidelams vlees,
Omdat de dieren daar hoog in de bergen onder de meest natuurlijke omstandigheden, geheel zonder stress en  zonder kunstmatige ingrepen opgroeien, leveren ze prachtig, smaakrijk vlees.

Scotch Lamb
Wij importeren onze lammeren  van Quality Meat Scotland .
Neem: h
et gunstige klimaat, het ontspannen zwerven door het ruige heidelandschap van de Schotse Hooglanden en het eten van kruidig, gevarieerd voedsel.
Neem ook: de uiterst strenge regels die gesteld worden aan het dierenwelzijn, de kwaliteit van het voedsel en de verzorging in het algemeen.

Combineer deze gegevens en wat je krijgt is het smakelijkste lamsvlees ter wereld
Het is favoriet bij de beste chefs in het Verenigd Koninkrijk en ver daar buiten.
De zoete smaak is en blijft constant uitstekend.

(Bron: QMSchotland)

Iers Lamsvlees
Het hele jaar door leveren wij Iers lamsvlees. In de maanden maart en april leveren wij ook het Iers zuiglams nog lichter van kleur en onwijs mals vlees. Deze zuiglammeren hebben alleen maar buiten gelopen en dat is te proeven.
In Ierland, befaamd om haar groene weides en heuvelachtig terrein, lopen circa 3,5 miljoen moederschapen rond, die op diervriendelijke en traditionele wijze worden gefokt.
Het natuurlijke scharrelvlees is te verdelen in twee soorten, het heuvelschaap en het zogenaamde lowlandschaap.
Doordat de dieren geheel in de natuur opgroeien, hebben ze in ieder seizoen een aparte smaak.
Op de leeftijd van tien tot twaalf weken wordden de dieren geslacht en hebben ze alleen maar moedermelk en weidegras gehad.
Het Ierse lamsvlees is het gehele jaar door leverbaar. Net zoals het Ierse rundvlees is ook het lamsvlees door middel van een duidelijk traceersysteem tot aan de boer en zelfs tot aan het dier zelf terug te leiden.
Het ras dat wij importeren is het Suffolk schaap.
Wij importeren ons Iers lamvlees van Irish Country Meats.
“De landbouw van schapen is de belangrijkste inheemse industrie in Ierland, met wijdverspreide productie door het land en bijna 35.000 schapeneigenaars op landbouwbedrijfsniveau.”

(Bron: Irish Country meats)