Rundvlees Black Aberdeen Angus

Ons Schotse rundvlees komt uit de Hooglanden van het mooie Schotland. De runderen grazen hier op de groene vlaktes en groeien op onder de meest natuurlijke en prettige omstandigheden. Zo levert het Aberdeen-Angus ras uiteindelijk een onovertroffen vleeskwaliteit en is het met afstand het meest malse en smakelijkste rundvlees van Europa. Alle aspecten van het vlees worden nauwkeurig in de gaten gehouden. Het voer (gras, bergkruiden, mais en brokjes) wordt streng gecontroleerd en het slachten voldoet aan de allerhoogste eisen.

Chateaubriand staat in nauw contact met de mesters in Schotland voor de selectie van de mooiste Aberdeen-Angus vaarzen. Dit zijn koeien die één keer gekalfd hebben, 24 tot 30 maanden oud zijn en meestal rond de 275 kg wegen. Na het slachten blijft het vlees 4 maal 24 uur in de koelcellen in Schotland. Dit is om het rijpingsproces in gang te zetten en de basis te leggen voor malsheid, smaak en houdbaarheid van het vlees.

Wekelijks krijgt Chateaubriand 2-weken-gerijpte runderen binnen die wij zelf verder uitbenen en verwerken tot een prachtige Côte de Boeuf of een heerlijk mals biefstukje.

Dirk Huisman

Download PDF

Download hier de PDF met ons volledige assortiment Rundvlees Black Aberdeen Angus of neem contact met ons op voor meer informatie via 020 – 681 19 91 of info@hetlekkerstevlees.nl.

Download hier de PDF