DIY Kalfssukade pakket
Bestellen bij Chateaubriand
- Branche erkende meesterslager
- Maandag tot en met vrijdag koel verzonden
Gerelateerde lekkernijen
-
Kalfs rib-eye
Kilo prijs: € 62,95 -
Kalfs dikke lende
Kilo prijs: € 59,95 -
Kalfshaas
Kilo prijs: € 100,00 -
Kalfsschnitzel
Kilo prijs: € 59,99
Beschrijving
🍲 Stoof zelf kalfssukade
Met ons pakket heeft u alles in huis om een verfijnde stoofklassieker te maken.
U krijgt van ons:
-
Kalfssukade
-
Kalfsfond
-
Room
-
Verse salie
-
Een gesnipperde ui
Zo maakt u het:
-
Snipper de ui en fruit deze zachtjes in een klontje boter.
-
Voeg de kalfssukade toe en braad het vlees rondom mooi bruin.
-
Schenk de kalfsfond erbij en laat het geheel rustig stoven tot het vlees boterzacht is.
-
Roer op het einde de room en salie door de saus.
-
Maak het gerecht extra bijzonder met een scheut volle witte wijn óf een blond/IPA bier naar smaak.
👉 Serveer met romige aardappelpuree of een verse seizoensgroente en geniet van een stoofgerecht dat zowel troostrijk als verfijnd is.
Kalfssukade wordt de laatste tijd weer meer gegeten dan vroeger. Sukade is natuurlijk in de eerste plaats het lekkerst om te stoven. Door het sukade vlees loopt een platte pees, na het stoven is deze pees zacht en gaar en kan dan gewoon mee gegeten worden. Let wel op! Bij rundvlees zijn we gewend om jeneverbes en kruidnagel mee te stoven. Maar ons advies is om dat bij kalfsvlees niet te doen, omdat deze kruiden anders teveel gaan overheersen. Wel goed en lekker in combinatie met salie, kervel of dragon.