Young Butchers Competition 2014

PERSBERICHT

 Rijswijk, 13 september 2014

Nederlands team met Joey van Baan van Chateaubriand is voor de vierde keer Europees kampioen International Young Butchers’ Competition. Dit is bij de feestelijke prijsuitreiking op 13 september, na twee spannende wedstrijddagen bij Micarna in Zwitserland, bekend gemaakt. Voor het vierde achtereenvolgende jaar heeft het Nederlands team, weliswaar in andere samenstelling, deze internationale vakwedstrijd voor slagers onder de 25 jaar gewonnen.

Als team hebben Joey Baan en Nathan Burggraaf het Europees kampioenschap gewonnen. Daarnaast is Nathan eerste geworden in het individuele klassement en Joey Baan heeft de derde plaats behaald, een fantastische prestatie!

Ad Bergwerff, voorzitter van de KNS, was natuurlijk enorm enthousiast en sprak vol bewondering over de prestaties en vakmanschap van de deelnemers. “Het is heel bijzonder dat Nederland voor de vierde keer de Europese titel weet te behalen. En dat met elk jaar een nieuw team. Dit zegt veel over de kwaliteit van Joey en Nathan maar zeker ook van hun leerbedrijven, SVO docenten en trainers uit de branche die het team hebben begeleid en getraind. Alle eer is aan jullie voor de wijze waarop gestreden is voor het behalen van de eerste plaats”.

Uit de handen van de voorzitter, Jean-Marie Oswald van de International Butchers’ Confederation (IBC) ontving het Nederlands team de trofee. “Ik ben enorm trots op de geleverde prestaties waaruit het vakmanschap van deze jonge slagers blijkt. Bijzonder dat een land voor de vierde keer op rij met elk jaar een ander team de Europees titel verovert”, zei Oswald.

International Young Butchers’ Competition 2014

Op 12 en 13 september vond de International Young Butchers’ Competition (IYBC) plaats in Zwitserland bij Micarna. De IYBC is de internationale vakwedstrijd voor jonge slagers onder de 25 jaar. Aan deze wedstrijd hebben de landenteams mee gedaan uit Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Engeland en Nederland. De wedstrijd bestond uit zes wedstrijdonderdelen. Elk jaar wordt deze vakwedstrijd georganiseerd door één van de leden van de International Butchers’ Confederation (IBC). De KNS is namens Nederland lid van deze organisatie.

Het Nederlandse team

Het Nederlandse team bestaat uit Joey Baan en Nathan Burggraaf. Joey is werkzaam bij Chateaubriand in Heemstede en Nathan Burggraaf bij Keurslager Burggraaf in Culemborg. Kristian Grooten, reservekandidaat, werkt bij Uw Slager Dijkstra in Nieuw-Weerdinge. Kristian is als reservekandidaat verzekerd van een plaats in het Nederlands team dat in 2015 wederom haar Europese titel verdedigt. Nathan volgt de opleiding slager-worstmaker [niveau 3] en Joey voor winkelslager [niveau 3] bij SVO vakopleiding food. Kristian volgt de opleiding leerling-slager (productie-medewerker) [niveau 2].

Over de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie

De Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie is de branchevereniging voor de ambachtelijke slager in Nederland. De KNS schept omstandigheden voor de slager, zowel individueel als voor de hele branche, om succesvol te ondernemen. Vanuit de KNS worden voorwaarden en middelen gecreëerd om succesvol te zijn als ondernemer, werkgever en vakman.

Over SVO vakopleiding food
SVO vakopleiding food leidt vakmensen op voor slagerijen, visspeciaalzaken, groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten, industriële voedingsbedrijven en out of home-bedrijven,  waaronder fastfoodketens,  cafetaria’s en andere fastservice-bedrijven. SVO biedt mbo-opleidingen van niveau 1 tot en met 4, voor functies van medewerker tot manager. Goed opgeleide medewerkers bepalen het succes van een foodbedrijf, deze vakmensen maken uiteindelijk het verschil. En SVO helpt hen dat verschil te maken.