Over Chateaubriand

Eigenaren van Chateaubriand Heemstede zijn Adele Teekens en Johan van Uden. Adele is één van de weinige vrouwelijke slagers in Nederland en de derde generatie die in het familiebedrijf werkt. Zij leerde het vak van haar opa en wijlen haar vader Eijmert Teekens, een van bekendste slagers van Nederland.

Johan van Uden kreeg zijn scholing onder meer in België (de prestigieuze Slagersvakschool te Kortrijk) en werkte in Parijs bij de wereldberoemde traiteur Le Fauchon waar hij de fijne kneepjes van het traiteur- en cateringvak leerde.
Samen met een gedreven team van enthousiaste en vakbekwame medewerkers werken Adele en Johan onvermoeibaar aan de verdere uitbouw van Chateaubriand tot een van de meest complete en inspirerende eetwinkels van Nederland.

De missie? Een scherp oog voor vernieuwing, mét behoud van aandacht voor de ambachtelijke aspecten van het slagersvak. Denk aan de eigen worstmakerij of de in eigen huis ontwikkelde dry-aged rijpingskast. Maandelijks rijdt het team op en neer naar de Parijse nachtmarkt Rungis om eigenhandig een selectie aan buitenlandse kazen, artisane charcuterie en exclusieve delicatessen in te kopen voor de winkel in Heemstede.

Niet voor niets wordt de winkel door vakgenoten en publiek regelmatig bekroond met prijzen. Zo was Chateaubriand tweemaal winnaar van de verkiezing ‘Beste Slagerij van het Jaar’ en won het bedrijf twee keer de titel ‘Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel’. Johan van Uden won – als jongste deelnemer ooit – twee keer de prestigieuze Gouden Slagersring, voor de beste productinnovatie.
Het tekent de gedrevenheid en passie waarmee het team van Chateaubriand elke dag foodies en liefhebbers uit heel het land wil verrassen met topkwaliteit producten.