Wilde eendenborstfilet

Het vlees van de wilde eend is veel vaster en donkerder (rood tot donkerrood) van kleur dan dat van de tamme eend. De smaak is beduidend sterker en kruidiger. En het heeft een lager vetpercentage dan dat van de tamme eend. Wij gaan altijd voor de jonge wilde eendjes (minder dan vier maanden oud), deze zijn namelijk het lekkerst. Wilde eend heeft al zo’n specifieke en rijke smaak van zichzelf dat het niet meer zoveel nodig heeft, maar u kunt de smaak eventueel nog versterken door een wijn, port of gevogelte bouillon. Lekker om de wilde eend mee te combineren zijn paddenstoelen, worteltjes, uien, gestoofde witlof, appel of peer.
Wilde eendenborstfilet is mager vlees en kan tijdens de bereiding gauw droog worden, bereid de filet daarom kort, maximaal 2 minuten aan elke kant. Ook erg lekker is om de wilde eendenborstfilet te roken, dit moet voor maximaal 10 minuten.

 

Snel naar...