Trevélez ham

Het dorpje Trevélez ligt in het hart van de Sierra Nevada. Dit gebied in Spanje staat bekend om de zeer zuivere lucht. Daarin drogen de hammen, en dat resulteert in de aparte smaak van de ham. De smaak van de Trevélez ham wordt vaak omschreven als ‘zoetig’, dit is te danken aan het feit dat er weinig zout wordt toegevoegd aan de hammen en dat zorgt ervoor dat de smaak beter tot zijn recht komt.
De Trevélez wordt gedurende 24 maanden gedroogd in het gebergte van de Sierra Nevada, Trevélez ham wordt volledig gecureerd door de warme zomerwind en de frisse winterlucht vanuit de bergen van de Sierra Nevada. De invloed van het omliggende national park kan men proeven in de kwaliteit, smaak en aroma van Trevélez ham: een heerlijke, natuurlijke ham!
Een leuke bijkomstigheid van de Trevélez is dat de ham goed is voor de gezondheid. De ham bevat namelijk onverzadigd vet dat bijdraagt aan de vermindering van het slechte cholesterol in het bloed. Naast de goede werking van het vet bevat de Trevélez ham ook minder dan 10% zout en 50% meer eiwitten dan het verse vlees van de varkens.