Schapenkazen

De rijke smaak van schapenkazen gaat van zacht en kruidig, vol romig en animaal tot zoet, kruimelig en pikant. Waar de geitenkazen zich uitsluitend met witte wijnen laten combineren, worden schapenkazen gegeten met een glas volle, rijpe rode wijn.

Schapenkaas is de kaas die zich het best plantaardig laat stremmen, zonder bittere smaak of scheurtjes tot gevolg, maar met een lichte versterking van de animale en kruidige tonen. (Stremmen is het proces waarbij melk in kaas wordt gevormd.)

Schapenmelk is over het algemeen de duurste en vetste melk met een hoog gehalte aan droge stof, dit zorgt ervoor dat er meer kaas uit minder melk komt. Dat komt overigens goed uit, want net als bij een geit geeft een schaap maar weinig melk. Bovendien is een schaap het duurst om te houden in vergelijking met koeien of geiten. Hierdoor worden schapenkazen vaak duurder dan geitenkazen. De smaak van schapenkazen is heel speciaal.

Het vaste Chateaubriand schapenkaas assortiment:

  • Le Claousou
    Heeft een fijne smaak en een houtige geur.
  • Lou Rocaillou
    Heeft een pittige smaak en is vrij stevig. Hij smelt in de mond en
    heeft een zeer fijne structuur.
  • Tomme de Brebis
    Een zacht kaasje met een romige smaak.