Lamszwezerik

Zwezerik is de naam voor de nog niet ontwikkelde thymusklieren van het lam. Er zijn twee soorten zwezeriken: hartzwezeriken (die gelden als de beste) en de halszwezeriken. Deze klier is alleen bij jonge zoogdieren te vinden, naarmate de dieren ouder worden verdwijnt hij. In ons assortiment vindt u alleen de hartzwezerik.

Zwezerik is niet zo moeilijk te bereiden als men denkt. Het is een orgaan wat wel met zorg bereid moet worden. Verwijder met de hand het overtollige vet, de pezen en buisjes, maar probeer het buitenste vlies zoveel mogelijk heel te houden zodat de zwezerik niet uit elkaar valt.
Zwezerik wordt meestal bereid in een romige, ragoutachtige saus. Ingrediënten die de rijke smaak goed complementeren zijn kappertjes, augurkjes, peterselie, paddenstoelen, milde mosterd, citroen, sinaasappel, postelein en groene peperkorrels.
Lamszwezerik kan alleen maar gebakken worden, een 20 minuten en dan is de zwezerik goed krokant.

 

 

 

 

Lamszwezerik zit hier

Lamszwezerik