Konijnenbout

Voor de mensen onder ons die niet zo zwaar willen tafelen en zin hebben in licht verteerbaar vlees is konijnenbout perfect. Konijnenbout is niet alleen sappig en fijn van smaak, maar ook nog eens ontzettend mager. Doordat de konijnen al jong worden geslacht is het vlees altijd heel mals.
Konijnenvlees is rijk aan vitamine B12, eiwitten en is een goede bron van ijzer. Het vlees bevat in vergelijking met vele andere vleessoorten procentueel meer hartvriendelijke omega-3-vetzuren. Deze vetzuursamenstelling en uitgesproken smaak is te danken aan de uitgebalanceerde voeding. Konijnenvlees bevat slechts 4 gram vet per ons.
Let wel op, tam konijn smaakt heel anders dan wild konijn, het vlees kan wel makkelijk onderscheiden worden, het tamme konijn is namelijk een stuk lichter van kleur en heeft meer vlees op het bot zitten. Het wilde konijn heeft een sterke wildsmaak en is voller van smaak.

Konijnenbout kan op veel verschillende manieren bereid worden, zo moet u denken aan stoven, braden in de pan of oven, stomen of roosteren op de barbecue.

Konijnenbout in de pan: doe een goede laag boter in de pan en bak de konijnenbout rondom bruin. Voeg diverse groente toe, zoals prei en paprika, en braad het geheel voor 60 minuten, voeg de laatste 5 minuten crème fraîche toe en verwarm het geheel nog eens 5 minuten.

Vraag in de winkel naar de konijnenbout en tips voor het bakken of braden! Heerlijk vlees en altijd vers in de winkel.

 

Snel naar...