Kalfsnier met vet

Verse, goed bereide niertjes hebben een aparte en bijzonder lekkere smaak. Vooral van jonge dieren zijn de niertjes erg lekker, omdat deze milder van smaak en fijner van structuur zijn.
Kalfsnieren moeten rosé gebakken worden, het ligt aan de dikte van de nier hoelang, maar in totaal ongeveer 5 minuten, laat de nier even rusten voor het opdienen.
Nieren gaan goed samen met bacon, mosterd, rozemarijn, sjalotten, worcestersaus, salie en zoete marsala.
Kalfsnieren zijn verkrijgbaar met of zonder vet, vraag ernaar in de winkel.

De nieren zuiveren het bloed van daarin opgeloste ongewenste stoffen, vooral afvalstoffen van de stofwisseling en via het voedsel opgenomen gifstoffen. De waardevolle stoffen worden uit het bloed gefilterd en weer teruggegeven aan het lichaam. De afvalstoffen verlaten via de blaas het lichaam.

 

Kalfsnier met vet zit hier

Kalfsnier met vet