Kalfshersens

Voordat de hersenen gepocheerd kunnen worden verwijdert u eerst het vlies en bloed onder de kraan (dit kunnen wij ook op aanvraag voor u doen, ivm houdbaarheid doen we dit nooit van te voren).
Pocheer dan de hersenen voor 5 minuten in wijn, saus of bouillon, haal ze voorzichtig met een schuimspaan uit de pan en laat ze even uitlekken en afkoelen. De hersenen mogen absoluut niet koken, want anders is het zonde van de speciale textuur.
Erg lekker om als aperitief te gebruiken met een milde zure eiervinaigrette.
Een andere manier om hersenen te bereiden is om ze licht te bestuiven met bloem en te bakken of ze licht gepaneerd te frituren.
Ook is het erg lekker om de kalfshersenen even op te warmen in een fijne roomsaus.

Hersenen gaan goed samen met de volle uitgesproken smaken van kappertjes, citroen, milde azijn, rode wijn, spinazie, waterkers en paddenstoelen.

 

Kalfshersens zit hier

Kalfshersens