Kaasfondue

Kaasfondue

Chateaubriand stelt zijn eigen kaasfondue samen en daarvoor gebruiken wij drie soorten kaas. Dat zijn de Zwitserse Emmenthaler, de Gruyère Alpage en de Beaufort Alpage. Dit zijn uiteraard de echte originele Zwitserse versies. Deze drie kazen geven de kaasfondue een heerlijke volle smaak.

Vacherin Mont d’Or fondue

Naast kaasfondue met de bovengenoemde kazen, hebben wij ook de kaasfondue met Vacherin Mont d’Or. Dit is een romige kaas die ideaal is om te smelten. Er zijn verschillende soorten Vacherin, maar de enige echte versie komt uit Zwitserland en uiteraard hebben wij die in ons assortiment. De Vacherin affineren wij zelf en vervolgens voegen wij er knoflook, peper en zout aan toe, om de smaak nog lekkerder te maken. Hierdoor krijgt u een smakelijke kaasfondue uit de Zwitserse bergen.

Raclette

Wat is er lekkerder dan binnen racletten met vrienden als het buiten heel koud is? De naam racletten vindt zijn oorsprong in het Franse woord râcler, hetgeen “schaven” of “schrapen” betekent. Dat is ook precies wat er wordt gedaan, de raclette kaas wordt warm geserveerd en vervolgens met brood weggeschraapt. In het assortiment van Chateaubriand zit een mooie raclettekaas afkomstig uit de Auvergne in Frankrijk. Deze kaas is ook ideaal om op te warmen en te gebruiken als kaasfondue.