Heemsteedse zachte Metworst

De Heemsteedse zachte Metworst maken wij van broeklap (vlees van de buik) en kinnenbakspek. Zeer zacht en smakelijk vlees. Als kruiden gebruiken wij nootmuskaat, witte peper en koriander. De smaken zijn vrij neutraal gehouden omdat het vlees van de Heemsteedse zachte Metworst zoveel smaak  van zichzelf  heeft. Het kinnenbakspek wordt apart fijn gemalen, daarna wordt het gemengd met de kruiden en de grove stukken broeklap en dit geheel wordt grof gemalen. Het gemalen vlees met kruiden wordt afgevuld in varkensdarm en opgebonden in worstjes model. Om het op smaak te brengen wordt het een week gerijpt in onze rijpingskelder. Als u de worst iets droger wenst, kunt u de worst thuis in een droge omgeving (eigen kelder?) verder laten drogen, zodat de worst harder wordt.

“Met” in metworst komt van een oud woord dat oorspronkelijk ‘gemalen varkensvlees’ betekent.