Hazenrugfilet op karkas

Onze hazen zijn uitsluitend afkomstig van de Veluwe waar ze zich te goed hebben gedaan aan wilde kruiden, gewassen, suikerbiet en tarwe. Door deze natuurlijke en rijke voeding heeft het vlees zijn bijzondere en krachtige smaak. Het jachtseizoen is geopend van 15 oktober tot 31 februari, de hazen die in november en december zijn gevangen hebben de sterkste wildsmaak. Volwassen hazen kunnen tot 3 kilo wegen en jonge hazen van 2 tot 4 maanden wegen ongeveer 1 tot 1,5 kilo. Wilde hazen zijn makkelijk van wilde konijnen te onderscheiden door hun zwartgespitste oren en roodbruine vacht. De hazenrugfilet op karkas is een mooi stuk vlees dat goed te gebruiken is bij een feestelijke maaltijd. Doordat de filet nog vast zit aan het karkas wordt de smaak nog krachtiger, dit komt doordat het bot ook veel smaak afgeeft. De hazenrugfilet op karkas kan rustig in de oven worden gegaard of in z’n geheel gebardeerd gebraden en is heerlijk met een zelfgemaakte wild of portsaus. Er zijn verschillende kruiden die een goede toevoeging kunnen zijn voor de smaak van het vlees zoals tijm, rozemarijn, kruidnagel en jeneverbes.

Snel naar...