Hazenbout

De hazenbout is door zijn mooie wildsmaak een prachtig stuk vlees om te stoven. Hazen komen voor van de poolcirkel tot aan de Middellandse zee en van de Britse eilanden tot aan de Oeral. De hazen die bij ons in de winkel verkocht worden zijn afkomstig van de de Veluwe waar ze zich te goed hebben gedaan aan wilde kruiden, gewassen, suikerbiet en tarwe. Door deze natuurlijke en rijke voeding heeft het vlees zijn bijzondere en krachtige smaak. Het jachtseizoen is geopend van 15 oktober tot 31 februari, de hazen die in november en december zijn gevangen hebben de sterkste wildsmaak. Volwassen hazen wegen ongeveer 2½ tot 3 kg, Jonge hazen van 2 tot 4 maanden oud wegen al 1 tot 1,5 kg. U kunt de hazenbout stoven in rode wijn maar er zijn ook andere zeer verrassende bereidingswijzen, zo kunt u de hazenbout bijvoorbeeld ook stoven in kriekbier in combinatie met de kruiden tijm, salie, kruidnagel en laurierblaadjes. Wanneer u het vlees minimaal 2,5 uur stooft valt het mooi van het bot af en is het heerlijk zacht. Het stoofvlees is goed te combineren met romige onze aardappel-truffelpuree en een licht zoete rode kool.

Snel naar...