Haas schouder met been

Haas heeft een sterke wildsmaak en is onwijs mals. Hazen komen voor van de poolcirkel tot aan de Middellandse zee en van de Britse eilanden tot aan de Oeral. De hazen die bij ons in de winkel verkocht worden zijn afkomstig van de de Veluwe waar ze zich te goed hebben gedaan aan wilde kruiden, gewassen, suikerbiet en tarwe. Door deze natuurlijke en rijke voeding heeft het vlees zijn bijzondere en krachtige smaak. Het jachtseizoen is geopend van 15 oktober tot 31 februari, de hazen die in november en december zijn gevangen hebben de sterkste wildsmaak. De schouder van de haas kan uitstekend gebruikt worden om te stoven. U kunt van de schouder heerlijke hazenpeper maken, het vlees moet hier ongeveer 1,5 tot 2 uur voor stoven. Kruiden die dit stuk vlees mooi tot zijn recht brengen zijn kruidnagel, jeneverbes en laurier. U kunt dit feestelijke en traditionele gerecht compleet maken met een mooie fles rode wijn.

Snel naar...