Gekookte worst van Damhert uit de Kennemer Duinen

Nieuw in ons ambachtelijke vleeswaren assortiment!
Gekookte worst van Damhert uit de Kennemerduinen.

Gekookte worst Kennemerduinen Damhert, bestaat uit 40% kinnebakspek en 60% schoudervlees van de Damhert. Het kinnebakspek worden rauw een nacht gerookt. De Damhert schoudervlees worden gemarineerd met rode wijn, zeezout, majoraan, nootmuskaat, piment, jeneverbes, laurierblad en witte peper, daarna gevacumeerd en voor 1 nacht in de koeling gelegd. Na 1 dag zijn alle smaken goed in het vlees getrokken en is het klaar om gemalen te worden. Voor het grove gedeelte van de gekookte worst malen we het Damhert schoudervlees grof. De licht gerookte kinnenbakspek wordt fijner gemalen en een farce van gemaakt.Daarna samen goed stevig gemengd.
Dit mengsel wordt afgetopt in een kromme runderdarm en afgebonden. De worst wordt gedroogd, gerookt en vervolgens gekookt.
Heerlijk in dikke plakken bij de borrel. Wie een liefhebber is van ambachtelijk gemaakt worst moet dit zeker proberen!