Fazantenbouten

Fazantenborstfilet is iets dat graag gegeten wordt door de wildliefhebber. Het vlees van een wilde fazant heeft een donkere kleur en een fijne en kruidige smaak door de bessen en kruiden die ze eten.
Fazanten zijn mooi gekleurde vogels die van nature voorkwamen in Europa, maar niét in West-Europa. De Romeinen waren zo gefascineerd door de vogels dat ze ze door heel Europa wilden verspreiden en dat is ze aardig gelukt. De in Nederland voorkomende fazanten zijn een mix van verschillende ondersoorten en varianten, die in het Aziatische broedgebied voorkomen. In het wild vangen deze vogels insecten, soms muizen andere soorten klein aas en zaden.

Tegenwoordig kan de fazant niet meer gemist worden in de keuken, het is een vogel die op veel verschillende manieren bereid kan worden.
De gefokte fazant heeft een lichtere vlees kleur, te vergelijken met kip. Fazant is goed te combineren met groene kool, witlof, zuurkool, sinaasappel of cider.

Verhit boter in de pan en bak de fazantenbouten goudbruin, laat ze vervolgens langzaam door garen in de oven voor 20 minuten op 125°C.
U kunt ook aan ons in de winkel vragen om het botje eruit te halen, zo kunt de filet die u overhoudt vullen met een mooi kaasje en kruiden. Zeker proberen!

 

Snel naar...