Erwtensoep

Voor onze huisgemaakte erwtensoep is elke winterperiode weer een groot succes! Een zeer smaakvolle en rijke gebonden soep is perfect voor bij het koude weer.
Onze soep word gemaakt van spliterwten, bouillon, prei, ui, knolselderij, zout en peper. Als vlees product nemen wij gepekelde varkens schouder.

De gepekelde varkensschouder zetten we op met water, peper en zout. Dit laten we een nacht tegen de kook aan trekken. Volgende ochtend word de schouder eruit gehaald en laten we afkoelen. Nu kan het vlees geplukt worden.
We hebben nu een smaakvolle bouillon over waar de spliterwten in fijn gekookt kunnen worden. Hierna worden worden de uiensnippers en knolselderij toegevoegd. Ook dit laten we goed doorkoken.
Nu kan de geplukte en gesneden magere varkensschouder erbij. Goed doorroeren en op het laatste moment de grof gesneden prei toevoegen.

Erwtensoep kan een aantal dagen in de koeling bewaard blijven en kan gerust aangelengd worden met wat water om het dunner te maken.
Heerlijk met roggebrood, huisgemaakte Zeeuws spek en rookworst!