Entrecote, Dry- Aged

Afkomstig uit de zogenaamde (dunne) lende, het verlengde van de rug. De lende loopt langs een groot gedeelte van de rug tot aan de dikke lende. Aan het einde van de lende zit een kleine verhoging, het zogenaamde ‘koetsiersstuk’. De lende, met uitzondering van het koetsiersstuk, wordt gesneden als entrecote.

De entrecote wordt gekenmerkt door mager vlees met een stevige vetrand. Typerend is de fijne vetmarmering die veel smaak geeft.
De entrecote is 4 weken dry-aged. Vraag om een dikke plak in de winkel, deze goed grillen op een hete barbecue.

Vraag om Teekens’ Schotse kruiden, deze vóór het grillen aanbrengen, op deze manier trekken de smaken goed in het vlees. Het vlees is lekker te combineren met onze huisgemaakte bearnaise saus.

Voedingswaarde per 100 gram

Energie691.0KJ
Energie165.0kcal
Vetten8.1g
Verzadigde vetzuren3.5g
Koolhydraten0.0g
Suikers0.0g
Eiwitten23.0g
Zout0.14g
Vocht68.8g

 

Entrecote, Dry- Aged zit hier

Entrecote, Dry- Aged