Cordon bleu

Waar de naam vandaan komt of wie de naam bedacht heeft is absoluut onduidelijk. Maar in vrijwel heel Europa staat deze naam voor een ‘dun, dubbelgeslagen lapje vlees met ham en kaas ertussen en daarna gepaneerd’. Wij paneren onze Cordon bleu’s nooit omdat ze er vers te mooi uitziet. Vraag ernaar als u ze eventueel wél gepaneerd wilt hebben.
Wij nemen een mooi lapje varkensfilet, heerlijke Stolwijker boerenkaas en (huisgemaakte) beenham. Wij snijden het varkensfilet lapje aan één kant in en vouwen het open. We vouwen de kaas in de beenham en leggen dit pakketje op de filet, vouwen het lapje weer dicht en steken er een stokje door zodat het goed dicht zit.
Daarna is de Cordon bleu klaar om gebakken te woren. Kort bakken, zo’n 3 minuten per kant is ons advies (varkensfilet is snel gaar).
Kortom, een lekker en makkelijk product.

 

Cordon bleu zit hier

Cordon bleu