Chinese fondue

Voor onze Chinese fondue gebruiken we rund-, kalfs-, lams- of kalkoenvlees. We snijden dit vlees in dunne plakjes zodat deze goed gaar worden in de bouillon.
Kom naar de winkel en u kunt kiezen uit ons assortiment. Vraag in de winkel naar de huisgemaakte kalfsbouillon.

Wat is Chinese fondue precies?
Zoals er bij kaasfondue met brood wordt gedipt, zo wordt er bij Chinese fondue met dunne plakjes vlees in bouillon gedoopt. Dit kan met vlees maar ook met mie, tofu, noodles, vis of groenten.
De ingrediënten worden dan gekookt in de bouillon, het vlees is zeer dun gesneden wat betekent dat het iets zal krimpen tijdens het koken, maar dit betekent ook (omdat het dun gesneden is) snel gaar is. Gedurende de maaltijd zal de bouillon steeds sterker worden, omdat allerlei verschillende ingrediënten er in gekookt worden.

Traditioneel wordt in China altijd aan het einde van de maaltijd de bouillon verdeeld onder de mensen aan tafel en wordt het opgedronken. De bouillon is dan zo sterk van smaak dat het een goede nadrink is.