Boerenkazen & Reypenaer V.S.O.P.

Boerenkaas is kaas die nog echt op de boerderij zelf gemaakt wordt. Momenteel zijn er in Nederland nog maar 400 boerengezinnen die zelf ‘kazen’. Ze verwerken de melk van hun eigen koeien die grazen op hun eigen land, tot smaakvolle boerenkazen. Boerenkaas is ook altijd bereid met rauwe melk en juist dat maakt, samen met de ambachtelijke bereiding, de smaak van boerenkaas zo uniek.
Leuk om te weten is dat het kaasmaken meestal het werk van de boerin is en dat iedere boerin haar eigen receptuur en manier heeft om de kaas te bereiden. De bereiding van boerenkaas is voor een groot deel handwerk. Het resultaat is dat de smaak van de kaas per boerderij verschilt, niet alleen door die andere receptuur, maar ook doordat de voeding van de melkkoeien per boerderij anders is. Ook per seizoen kan de kaas verschillend smaken omdat de weersomstandigheden invloed uitoefenen bij voorbeeld op het gras dat de koeien eten.

Boerenkaas is heerlijk voor op de boterham of gewoon uit het vuistje.

Ons assortiment boerenkaas:

  • Stolwijker belegen boerenkaas van Nellesteijn
    Krachtige smaak, maar een smeuïge kaas.
  • Extra belegen boerenkaas van Nellesteijn
    Sterk van smaak, maar wel een erg smeuïge kaas.
  • Reypenaer V.S.O.P.
    2 jaar gerijpt, waardoor hij een intense smaak krijgt. Aroma’s van karamel en een zacht notige en houtige nasmaak.