Anjou duif, royale

Het wordt niet heel veel gegeten, maar duif is een echte delicatesse. Het heeft een hele andere smaak dan ander gevogelte; het kan omschreven worden als een verfijnde wildsmaak. De Anjou duif wordt op de meest diervriendelijke en duurzame manier gefokt. De duiven worden echt verwend en hebben een zeer goed leven. De jonge duiven worden opgevoed enkel en alleen door de ouders, hier komt geen boer aan te pas. Na ongeveer 10 dagen krijgen de Anjou duiven een mengsel van granen uit de bek van hun ouders. Zo gaat alles op de natuurlijke manier.
De Anjou duiven worden na 28 tot 35 dagen geslacht en wegen dan tussen de 300 en 600 gram.
De kwaliteitseisen zijn hoog en de duiven die wij verkopen hebben het A label. Zo kunnen wij met alle zekerheid zeggen dat het een gezonde duif is geweest die ‘vrij’geleefd heeft.

Er kan voor gekozen worden om de duiven direct na aankoop schoon te maken, of deze nog te laten rijpen op het karkas.
De Anjou duif komt helemaal tot zijn recht wanneer deze goed gebraden wordt. Braad de duif voor 25 minuten in een grote braadpan met een goede laag boter en doe de deksel op de pan. Af en toe moet u de de duif bedruipen met het vocht. Zorg dat het vlees aan alle kanten mooi gekleurd is. Maak een mooie saus van het bakvocht dat nog in de pan zit, dit kunt u bijvoorbeeld afblussen met een rode wijn.

 

Snel naar...