Kwaliteit

De beste kwaliteit staat altijd voorop. Zowel bij onze groothandel in het Food Center Amsterdam als bij de winkel in Heemstede en in onze webshop. Om deze belofte elke dag aan onze klanten waar te maken, staan we in nauw contact met de boeren in Ierland en Schotland en selecteren we zelf het beste Hollandse kuis kalfsvlees. Chateaubriand doet er alles aan om de kwaliteit tijdens het hele proces – van boer tot bord – te waarborgen. Juist daarom is Chateaubriand favoriet bij vele gerenommeerde horecabedrijven.

Daarbij kijken we niet alleen naar het vlees zelf maar ook naar andere zaken die de kwaliteit bepalen. Hoe zit het met de grond waarop de dieren grazen? Wat eten de dieren eigenlijk? Zo weten we dat het lekkerste vlees van koeien komt die alleen maar gras eten. En gelukkig kunnen we door de persoonlijke band met onze boeren nog meer eisen stellen. Zo krijgt het vlees een topkwaliteit die kenmerkend is voor alle producten van Chateaubriand.

Certificeringen en keurmerken

Erkenning (EG-nummer 898) vleesproductenbedrijf bij Verordening (EG) nr. 853/2004 i.s.m. met artikel 3 lid 2 Warenwetbesluit Hygiëne van Levensmiddelen.
Beter Leven Keurmerk: keurmerk van de Dierenbescherming om diervriendelijke producten te ondersteunen.
Beemsterlant’s Varken. Deze varkenshouderij in de Beemster verkoopt een product wat zich onderscheidt op de aspecten dierenwelzijn, voedselveiligheid, duurzaamheid, transparantie, smaak en regionale samenwerking.

Label Rouge. Stelt hoge eisen aan dierenwelzijn. Kippen van Label Rouge zijn van rassen die langzamer groeien. De vleeskuikens worden op latere leeftijd geslacht, ze leven bijna 2 keer zo lang als een gangbare kip, en hebben een (vrije) uitloop naar buiten.

TTT (Tast Toe het is van Teekens). Chateaubriand directeur Dirk Huisman bezoekt elke week (kalfs) slachterijen om zelf de mooiste dieren te selecteren. Zij krijgen een stempel ‘TTT’, zodat duidelijk is dat het geselecteerde vlees bestemd is voor Chateaubriand.
Halal. Voor de producten rundvlees, lamsvlees, kalfsvlees en kip kan op verzoek een Halal certificaat aangevraagd worden.
Tracking & Tracing. Alle vleesproducten van Chateaubriand zijn voorzien van een
tracking & tracing-etiket. Dit is het kunnen volgen en herleiden van vlees. Informatie wordt verzameld over de locatie, de kwaliteit en de hoeveelheid van een product (het vlees of het dier).