Horeca & groothandel

De groothandel Hoogstaande kwaliteit voor professionals.

Waar Chateaubriand begon als een slagerij van kleine omvang, is de slagerij inmiddels uitgebreid met zijn eigen groothandel in het Food Center Amsterdam onder leiding van Adele Teekens en Dirk Huisman. De Chateaubriand groothandel levert aan onder andere restaurants, cafés, hotels en meer. Het lekkerste vlees voor professionals. Ook hier staan hoogstaande kwaliteit voor een eerlijke prijs centraal. Omdat Chateaubriand bekend staat om zijn persoonlijke aandacht, deskundig advies en gastvrijheid worden er ook masterclasses voor professionals georganiseerd door middel van co-creatie met specialisten en professionele chefs. Zo kunnen we van elkaar leren en onze levensvisie, inzichten, respect voor natuur en dier delen op de beste manier mogelijk. Onze passie voor het lekkerste vlees waar we allemaal zo trots op zijn.

Kwaliteit

Gedurende het hele jaar, en gehele proces, doet Chateaubriand er alles aan om de kwaliteit van boer tot bord te kunnen garanderen. Het is niet voor niets dat Chateaubriand sinds jaar en dag favoriet is bij sterrenkoks van naam en faam. Zo gaan Adele, Johan en Dirk bijna elke maand naar Schotland om het beste lams- en rundvlees persoonlijk te selecteren. Adele kent de fokkers als vrienden. Ook met de Nederlandse leveranciers van kalfs- en varkensvlees is veelvuldig overleg. Dit zorgt ervoor dat de kwaliteit zo hoog mogelijk is en dat het allerbeste vlees voor u wordt geselecteerd en geborgd.

“Chateaubriand doet er alles aan om de kwaliteit van boer tot bord te kunnen garanderen.”

Bestellen & Levering Horeca

Chateaubriand levert van sterrenrestaurants tot buurtcafés. Van groothandel tot thuiskok. Voor iedereen bieden we een eerlijke prijs voor topkwaliteit. Of het nu gaat om het rechtstreeks geïmporteerde Schotse Aberdeen Angus rundvlees, superieur lamsvlees uit Ierland of kuiskalfsvlees van Hollandse bodem. Dagelijks rijden de bekende Chateaubriand bestelbussen door het land om bestellingen bij restaurants en hotels af te leveren; voor 8 uur ’s ochtends besteld, betekent dat het dezelfde dag nog wordt geleverd in de Randstad. Wij leveren aan volgens uw specificaties. Een hele bout? Technische delen? Geportioneerd? Het kan allemaal. Chateaubriand heeft decennialang ervaring in het volgens klantenspecificaties verpakken en leveren van vlees specialiteiten. Kiest u voor snel en gemakkelijk? Wij leveren een perfecte, zelf gedraaide hamburger. Of we portioneren uw ossenhaas of kogelbiefstuk precies in het door u gewenste gewicht. Ook als u op zoek bent naar minder courante delen zijn we u graag van dienst. Denk aan mergpijpen, op maat gezaagde schenkels of het beste orgaanvlees. Als echte slagers, afkomstig uit een familie van slagers, vinden wij het een leuke uitdaging om met u mee te denken.

“Als echte slagers, afkomstig uit een van familie van slagers, vinden wij het een leuke uitdaging om met u mee te denken.”

Masterclasses

Dirk Huisman geeft regelmatig workshops en demonstraties voor chefs en klanten die meer willen begrijpen van het slagersvak. In een kort en bonding programma, op locatie of bij Chateaubriand zelf, krijgen chefs en hun keukenbrigade een op maat aangepaste training. Denk aan inspirerende sessies zoals een mini-cursus uitbenen, het leren herkennen van uiteenlopende soorten snitts en nieuwe ideeën en suggesties voor bereidingen. Onze workshops en demonstraties worden nu op aanvraag georganiseerd.

Boek

Wie meer wil weten over de achtergrond van het bedrijf Chateaubriand en het slagersvak in het algemeen, bestelt het boek ‘Het Fijne van Vlees’. In dit naslagwerk deed ‘vleesmeester’ Eijmert Teekens verslag van zijn dagelijkse zoektocht naar het allerbeste vlees. Vierentwintig chef-koks van de meest vooraanstaande restaurants van Nederland geven in dit boek hun favoriete vleesgerechten prijs. Met recepten van driesterrenchefs zoals Jonnie Boer, Sergio Herman en Cees Helder, maar ook met input van een nieuwe lichting veelbelovende talenten.