Slagerij van het jaar 2005 Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2008 en Nederlands Beste Foodspecialiteitenwinkel 2009 Winnaar gouden slagersring 2007 en 2009 Nederlands Beste Vleeswarenspecialist 2009

Runder braadlappen

De runder braadlappen van Chateaubriand zijn van het bekende Scotch Beef. Het is mooi vlees, vol smaak en perfect om te stoven. Denk bijvoorbeeld aan Boeuf Bourguignon. U maakt dit gerecht met mooie Aberdeen Angus runder braadlappen. Wij adviseren u graag hoe u dit heerlijke gerecht in een paar stappen klaar kunt maken.

Benodigdheden voor 4 personen

-  1 kilo Aberdeen Angus Braadlappen
-  1 liter huisgemaakte bouillon (van Chateaubriand)
-  4 dl liter rode wijn
-  1 ui
-  1 wortel
-  100 gram ontbijtspek (dikker gesneden)
-  200 gram lekkere paddenstoelen
-  50 gram roomboter
-  3 laurierblaadjes
-  3 jeneverbesjes
-  2 kruidnagels
-  Peper en zout

Bereiding Boeuf Bourguignon

Allereerst snijdt u de Aberdeen Angus braadlappen in grove stukken. Bak deze vervolgens kort in de boter (gebruik hiervoor ongeveer 30 gram) in een de pan die u ook gaat gebruiken om het recept af te maken zodat er geen smaken verloren gaan. Blus af met rode wijn. Na ongeveer 1 uur stoven voegt u de grof gesneden ui, wortel, en het ontbijtspek toe. Voeg ook de kruiden toe en giet de bouillon erbij. Bak vervolgens de champignons in boter in een apart pannetje en voeg deze bij de stoofpot. Laat vervolgens de Boeuf Bourguignon ongeveer 2 uur op laag vuur stoven met een deksel op de pan. Wanneer u de saus van de Boeuf Bourguignon wilt binden, gebruik dan eventueel wat maïzena.

Heerlijk te combineren met de aardappel-truffelpuree en rode kool van Chateaubriand.


Bestel in onze webshop

				
				Runder braadlappen