Parmaham

Als je het hebt over Italiaanse rauwe hammen mag Parmaham natuurlijk niet onbesproken blijven. De naam ‘Parma’ voor deze ham is beschermd. Dat wil zeggen dat de ham aan bepaalde strenge eisen moet voldoen om het Parma keurmerk te mogen ontvangen. Dat Parmaham keurmerk bestaat uit een 5-puntig kroontje met de naam Parma erin geschreven. U kunt dit zelf zien op onze Villani Parmahammen in de winkel.
De productie van Parmaham is gebonden aan veel regels. Zo moeten de varkens afkomstig zijn van 3 traditionele varkensrassen. De biggetjes mogen alleen komen uit het afgebakende Parmagebied en een deel van de voeding van de dieren moet bestaan uit de wei die overblijft na het maken van de Parmigiano Reggiano (dit is het vocht dat overblijft wanneer dit van de wrongel wordt gescheiden bij het maken van de kaas). De hammen worden gedurende 12 maanden gedroogd in de bergwind van het Parma gebied. De nauwkeurige begrenzing van dit gebied is erg belangrijk, aangezien het specifieke klimaat van Parma voor een groot deel bijdraagt aan de smaak van de Parmaham.
Indien u originele Parmaham aanschaft kunt u ervan verzekerd zijn dat er geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen of smaakstoffen aan zijn toegevoegd. De Parmaham wordt namelijk puur gemaakt van vlees en Siciliaans zeezout. Vergeleken met andere hammen wordt er relatief zelfs minder zout gebruikt in Parmaham en hieraan heeft de ham haar zoetige smaak  te danken.
Wij kunnen u verzekeren dat wij de echte Parmaham in ons assortiment hebben, aangezien wij met niet minder dan de hoogste kwaliteit tevreden zijn (controleert u maar even het Parma keurmerk).