Lamsbout Provençaals

De lamsrollade met Provençaalse marinade is een specialiteit van Chateaubriand. De huisgemaakte marinade van olijfolie, rozemarijn, tijm, sjalot en knoflook verrijkt de smaak van het vlees en is tevens heerlijk om als jus te serveren bij het klaargemaakte vlees. Net wat pittiger van smaak dan de honing-tijm marinade.
Het lamsvlees dat we gebruiken komt uit Schotland en is goed gerijpt in onze dry-aged cel. De lamsrollades worden uitsluitend van de lamsbout gesneden, dit is hetzelfde gedeelte waar de lamsbiefstuk van wordt gesneden. De lamsbout wordt ontbeend en opgebonden zodat u de rollade makkelijk in zijn geheel kunt garen.
Omdat de lamsbout gemarineerd is mag het vlees niet aangebraden worden, de bout gaat rechtsteeks de oven in, op 160°C;  hoe lang het vlees moet garen hangt helemaal af van de grootte van de lamsbout.
De kerntemperatuur moet rond de 60° C zijn.

 

Lamsbout Provençaals zit hier

Lamsbout Provençaals