Lamsbout honing-tijm

De lamsrollade met honing-tijm marinade is een van de specialiteiten van Chateaubriand. De huisgemaakte marinade van honing, tijm en whisky verrijkt de smaak van het vlees en is tevens een heerlijke jus om te serveren bij het klaargemaakte vlees.
Het lamsvlees dat we gebruiken komt uit Schotland en is goed gerijpt in onze dry-aged cel. Onze lamsrollades worden uitsluitend van de lamsbout gesneden, dit is hetzelfde gedeelte waarvan de lamsbiefstuk wordt gesneden. De lamsbout wordt ontbeend en opgebonden zodat u de rollade makkelijk in zijn geheel kunt garen.
Omdat de lamsbout gemarineerd is mag het vlees niet aangebraden worden, de bout gaat rechtstreeks de oven in, op 160°C; hoe lang het vlees moet garen hangt helemaal af van de grootte van de lamsbout. In de winkel krijgt u de juiste informatie.
De kerntemperatuur moet rond de 60° C zijn.

 

Lamsbout honing-tijm zit hier

Lamsbout honing-tijm