Kipfilet, gerookt

De Label Rouge kippen benen wij zelf uit in de winkel. Wij laten het vel en ondervleugeltje aan de filets zitten.
Onze gerookte kipfilet is erg in trek, het is onze maïskipfilet die wordt gerookt in onze eigen rookkast – en dat is te proeven! We nemen de kipfilet en leggen die in een grote bak, hier gaat een scheutje olijfolie, peper en zout overheen. Deze smaken trekken goed in het vlees wanneer dit gerookt wordt.
De kipfilets worden een nacht in de rookkast gehangen, het roken geeft de kipfilets een lekkere rooksmaak, maar ook een mooie kleur. Wij doen kervel door het zaagsel heen wat zorgt voor een lekkere geur die vrijkomt tijdens het roken. Na één nacht in de rookkast te hebben gehangen, worden de kipfilets gevacumeerd en gepasteuriseerd, zodat het vlees zeker helemaal gaar is. Het is dan 4 weken in de koeling te bewaren.
De gerookte kipfilets zijn erg geschikt voor door een salade, maar ze zijn ook heerlijk bij de borrel.

 

Snel naar...