Hazenrugfilet

Men vindt de hazenrugfilet het mooiste gedeelte van de haas, het vlees is donkerrood van kleur en heeft een sterke wildsmaak. Dit prachtige stukje vlees is tijdens het wildseizoen daardoor zeer geliefd. De hazen hebben vrij uitgelopen op de Veluwe en hebben zich te goed gedaan aan de vrije natuur en dat is te proeven aan het vlees. De hazensoort die in onze winkel verkrijgbaar is komt voor van de poolcirkel tot aan de Middellandse zee en van de Britse eilanden tot aan de Oeral. Onze hazen zijn iets kleiner maar smaken beter doordat ze zich tegoed hebben gedaan aan wilde kruiden en gewassen. Wilde hazen zijn makkelijk van wilde konijnen te onderscheiden door hun zwartgespitste oren en roodbruine vacht.
Voor de bereiding van de hazenrugfilet kunt u het beste het vlees 15 minuten voor bereiding uit de koelkast halen zodat het op kamertemperatuur kan komen. Doordat het vlees een sterke smaak heeft van zichzelf is het voldoende om het te kruiden met peper en zout. U kunt het vlees in een kleine tien minuten bakken in boter. De krachtige smaak van het vlees komt het best tot zijn recht als het mooi rosé is van binnen. Het gewicht van de hazenrugfilet ligt rond de 150 gram.

Snel naar...